15 Praktische tips !

Natuurlijke gezichtsverzorging

  1. Breng arganolie ’s avonds aan op de gereinigde huid, eventueel gevolgd door een moisturizer. Door de olie ’s avonds te gebruiken, heeft het product de hele nacht de tijd door te dringen in de huid. ’s Nachts herstelt en vernieuwt de huid zich, zo profiteer de huid optimaal van de voordelen van arganolie.
  1. Kringen en wallen onder de ogen? Breng met een deppende beweging een kleine hoeveelheid olie aan en laat volledig intrekken.
  1. Gebruik arganolie, door inmasseren, als nagel (riem) behandeling, Het versterkt en herstelt breekbare nagels en maakt ze weer gezond.
  1. Regelmatig arganolie voor de handen gebruiken, dit bevordert pigment vermindering en het houdt de huid van de handen mooi strak.
  1. Als haarmasker geeft het haar glans en veerkracht. Masseer vóór het wassen haar wat meer arganolie, laat het een half uur intrekken en was daarna het haar zoals gebruikelijk. Dit kan wekelijks/maandelijks, naar gelang de conditie van het haar.
  1. Het kan ook als snelle behandeling op droog haar worden gebruikt. Neem een kleine hoeveelheid arganolie en masseer dit in de droge haarpunten.
  1. Jeuk op de hoofdhuid? Gebruik de vingertoppen en enkele druppels arganolie op de jeuk op te heffen ook schilfers verminderen hierdoor.
  1. Koude handen en voeten? Arganolie is een heerlijke voeten-en handverzorger. Door uw handen te masseren met arganolie gaat de doorbloeding beter werken, zelfs kloven verdwijnen
  1. Voor de huid van uw baby of oudere kind is arganolie een heerlijke natuurlijk middel. Vooral als uw kind een scharale huid heeft of bij luieruitlslag. Bij jeuk of exzeem is pure arganolie te gebruiken om de jeuk te verminderen en de huid te kalmeren.
  1. Na het zonnebaden is arganolie heerlijk verkoelend
  1. Wil je sneller een bruine tint in de zon? Masseer arganolie in en ga dan zonnen. Door arganolie kan de huid heel snel bruin worden.
   Wil je dit niet? dan moet je de tijd voor het zonnebaden verkorten die je gewend bent, anders wordt je wellicht bruiner dan je zou willen.
  1. Ook voor striea of zwangerschapsstriemen te gebruiken.
  1. In de winter voor de handen en voeten gebruiken. lekker inmasseren en daarna naar buiten gaan. Zo worden de handen en voeten goed beschermd en blijft de doorbloeding goed functioneren.
  1. Koude voeten bij het slapen? Uw voeten vóór het slapen licht inmasseren met arganolie en ze blijven lekker de hele nacht warm.
 1. Uw kat of hond heeft last van eczeem? breng enkele druppels op de plek, uw huisdier gaat verlichting ervaren en het plekje zal niet meer jeuken waarna het gaat genezen omdat u huisdier er niet meer aan likt of krabt.